Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kezdő pipás

Kezdő pipás

Hol tájékozódjunk a pipázás alapjairól?

2014. szeptember 22. - (újra)kezdő

Ez a blog a kezdő pipásokat érintő specifikusabb kérdésekről szól, vagyis azt feltételezi, hogy az olvasó már elkezdte az ismerkedést a pipázással, és túl van legalább az első lépéseken. Magának a pipázásnak az alapjait, részletes módszertanát tehát nem ismerteti, ráadásul ehhez sokkal avatottabb szerzőktől is található kellő mennyiségű és könnyen hozzáférhető szakirodalom.

Ezek közül ki kell emelni a Pipaklub honlapjának tudástárát és kezdőknek szóló összeállítását, de pipa- és dohánykereskedések honlapjain is találhatunk hasznos anyagokat (például a Gallwitz Magazin vonatkozó bejegyzését). Idegen nyelveken, különösen angolul értők előtt nemcsak hihetetlenül bőséges szakirodalmi bázis tárul fel, hanem szemléltető videók sokasága is, amelyek még inkább megkönnyítik a helyes alapok elsajátítását. Persze mint minden hasonló esetben, itt is szelektálni kell az interneten keringő, különféle eredetű anyagok között. Ajánlani a bőség zavara miatt nem könnyű, a szöveges műfajban talán a Pipedia mondható alapvetőnek, Youtube-vonalon pedig többek között Eric Lauritzen hétrészes sorozatát érdemes megnézni a SmokingPipeTobacco.com-on, mert egy helyen, kompakt módon mutatja be a legfontosabb alapismereteket.

Az interneten természetesen minden, a későbbi kísérletezés során felmerülő kérdésre (teljes vagy részleges) választ kaphatunk, akár szöveges, akár képi formában. Ehhez magyar nyelven a Pipaklub fóruma a leghasznosabb felület, de akadnak egyéb próbálkozások, mint ez a blog is.

Itt is ki kell emelni: a dohányzás káros az egészségre! Ez a blog és a hivatkozott oldalak magát a dohányzást nem reklámozzák, sőt amennyiben jól végzik a dolgukat, megóvják a kezdő pipást attól, hogy annak valamely egyéb, még károsabb formájára nyergeljen át.

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdopipas.blog.hu/api/trackback/id/tr216719267
süti beállítások módosítása